Nuorten maahanmuuttajien oppimisvaikeudet

Tampereella 12.4.2018

​Koulutuksessa käsitellään perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen nivelvaiheessa olevien maahanmuuttajanuorten oppimiseen liittyviä kysymyksiä. Koulutuksellisesti ja taustoiltaan ryhmä on moninainen. Osa nuorista on opiskellut perusopetuksessa, osa on tullut Suomeen sellaisessa vaiheessa, ettei perusopetuksen suorittaminen ole enää ollut mahdollista. Osa perusopetuksen suorittaneista nuorista tarvitsee vielä opiskelutaitojen vahvistamista ennen lukio- tai ammatillisen koulutuksen aloitusta.

Lähtökohtien mukaan näille nuorille on tarjolla vaihtoehtoisia koulutuspolkuja: aikuisten perusopetus, kymppiluokat, ammatilliseen tai lukioon valmistava koulutus, kotoutumiskoulutukset, erilaiset nuorille suunnatut omat koulutusryhmät, pajat jne.

 

Koulutuksen näkökulmana ovat maahanmuuttajanuorten oppimiseen liittyvät haasteet ja erityiskysymykset. Koulutuksessa pohditaan, miten kehittyvä kielitaito vaikuttaa oppimiseen ja mikä merkitys on nuoren kouluhistorialla ja aikaisemmilla oppimiskokemuksilla. Lisäksi käsitellään oppimisen erityisvaikeuksia sekä nuoren elämäntilanteeseen ja kokonaishyvinvointiin liittyviä kysymyksiä. Koulutuksessa jaetaan sekä tietoa että omia kokemuksia.

 

Koulutuksen kohderyhmä: nuorten ja aikuisten perusopetuksen opettajat, toisen asteen koulutusten opettajat, erityisesti VALMA- ja LUVA-opettajat, kotoutumiskoulutuksen ja vapaan sivistystyön opettajat, erityisopettajat ja s2-opettajat, oppilashuoltohenkilöstö, muut nuorten maahanmuuttajien kanssa työskentelevät ammattilaiset

 

Koulutuksen tarkemmat tiedot

Aika: torstaina 12.4.2018 kello 9.00–15.30.

Koulutuspaikka: Hotelli Cumulus City Koskikatu, os. Koskikatu 5, 33100 Tampere

 ​

Hinta: 150 € (sis. ALV 24 %). Hinta sisältää luentomateriaalin ja kahvitarjoilun. Päivän aikana on mahdollisuus omakustanteiseen lounasruokailuun.

Kouluttaja: suomen kielen opettaja, erityisopettaja Anu Arvonen, www.oppimistaito.fi

Tiedustelut: 040 670 3306 / Anu Arvonen tai anu.arvonen(at)oppimistaito.fi

Ilmoittautuminen: 20.3.2018 mennessä osoitteeseen info(at)oppimistaito.fi. Ilmoittautumisviestiin seuraavat tiedot: nimi, yhteystiedot, laskutustiedot (laskutusosoite), tieto mahdollisesta erityisruokavaliosta.

Ilmoittautumisen yhteydessä kerättyjä tietoja käytetään asiakkuuden hoitoon, mm. laskutukseen, ja mahdollisesti jatkossa markkinointitarkoituksiin. Voit koulutuksen jälkeen poistaa tietosi rekisteristä ilmoittamalla siitä sähköpostilla osoitteeseen info(at)oppimistaito.fi.

​Laskutus ja peruutusehdot

​Koulutuksen laskuttaa Tmi Anu Arvonen.

​Koulutuksen hinta on 150 € (sis. ALV 24 %). Osallistumismaksu sisältää koulutukseen osallistumisen, luentomateriaalin ja kahvitarjoilun koulutuspäivän aikana. Lasku koulutuksesta lähetetään 13.4.2018 osallistujan ilmoittamaan laskutusosoitteeseen.

​Peruutuksesta voi ilman kuluja ilmoittaa viimeistään 12 päivää ennen koulutuksen alkua. 11–5 päivää ennen koulutusta tehdystä peruutuksesta perimme 50 % koulutuksen hinnasta, tätä myöhemmin tehdystä peruutuksesta koko koulutuksen hinnan. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.

 

​Koulutus toteutetaan, mikäli minimiosallistujamäärä täyttyy.